Menu

BEN-Wonen, bijna energieneutraal wonen

Ga je voor een BEN-woning? Dan kies je voor een woning die dankzij krachtige energietechnieken weinig verbruikt. Boven op het lage energieverbruik geniet je van een heel aangenaam en gezond binnenklimaat.

Bij Plan E zijn we gespecialiseerd in energetische renovaties. We schakelen een waaier van energietechnieken in die harmonieus samenwerken.

De toekomst van verbouwingen

De Europese regels voor nieuwbouwwoningen worden jaar na jaar strenger. Dat is ook het geval wanneer je vanaf 2023 een bestaande woning aankoopt. Er is vanaf dan een renovatieplicht om woningen met een slecht energieverbruik energetisch te renoveren. De klimaatuitdaging vraagt om baanbrekende oplossingen op vlak van leven en wonen.

Wens je dat je woning nu al aan de toekomstige regels voldoet en future-proof is? Met een energieprestatie van maximum E30 bieden we antwoord op de toenemende eisen voor duurzaam renoveren. Je woning wordt dan officiëel een BEN-woning. Ze is bijna energieneutraal.

Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.


Besparingen in cijfers

Bij een woning van ongeveer 200m² ligt je jaarverbruik met 500 kWh per m² (label F) tussen 5300 en 6000 euro per jaar*. Als je dat label F kan terugbrengen naar bijvoorbeeld een label A met 70 kWh per m², dan betaal je slechts tussen 742 en 840 euro op jaarbasis. Dat is een besparing van meer dan 4000 euro per jaar.

* de energieprijzen schommelen momenteel erg sterk. We gaan hier uit van een verwarmingskost van 0,053 tot 0,06 euro per kWh. Sinds 2022 zijn deze prijzen meer dan verdubbeld. Je voordeel groeit dan evenredig mee.


Maximale energie- en comfortwinst

Bij Plan E hebben we alles onder één dak om je woning grondig energetisch te renoveren. We zorgen voor de juiste isolatie en de meest aangewezen verwarmingstechnieken. We denken ook aan de goede verluchting en vermijden temperatuurschommelingen.
Zo geniet je zowel in de winter als de zomer optimaal van je woning. Ongezonde en te vochtige lucht behoren ook tot het verleden.

In een BEN-woning geniet je op elk moment van een aangenaam en gezond binnenklimaat.


Betrouwbare partner voor je totaalrenovatie

We gaan voor een totaalaanpak. Dat betekent dat wij de volledige planning, uitvoering en coördinatie voor onze rekening nemen. Zo hoef je je voor, tijdens en na de werken geen zorgen te maken. De werken volgen elkaar netjes op en we zetten overal de puntjes op de i.

We leggen je ook in detail uit van welke premies en eventuele renteloze leningen je kan genieten. 
Wil je meer weten? Bekijk dan hier onze werkwijze.  

Onze werkwijze