Menu
Tips & tricks

Het belang van een totaalaanpak bij een BENOvatie

Voor een echte energiezuinige woning is een totaalaanpak nodig. Enkel zo behaal je een maximale energie- en comfortwinst voor je budget. 

Het belang van een totaalaanpak bij een BENOvatie

De Vlaamse overheid wil dat we ‘beter renoveren’ of BENOveren. Dat zijn verbouwingswerken met hoge ambities op het vlak van energieprestaties.

Toch heeft het lukraak uitvoeren van renovatiewerken geen zin. Voor een echte energiezuinige woning is een totaalaanpak nodig. Enkel zo behaal je een maximale energie- en comfortwinst voor je budget.

Complementaire werken

Sommige renovatiewerken zijn complementair. Je voert ze best samen uit.

Stel dat je beslist om oude ramen met enkel glas te vervangen door nieuw, superisolerend buitenschrijnwerk. Dat zal weinig doen voor je energiefactuur wanneer de muren en daken niet geïsoleerd zijn. De opbrengst van deze investering is minimaal. Je pakt beter de volledige isolatieschil aan.

Het is bijvoorbeeld ook niet nuttig om een cv-ketel te vervangen door een warmtepomp wanneer je klassieke radiatoren hebt. Voor een optimaal rendement is een systeem van lagetemperatuurverwarming nodig.

Je budget optimaal inzetten

BENOveren kost geld. Veel geld. In ruil wil je natuurlijk zoveel mogelijk rendement. Spijtig genoeg heeft niet elke aanpassing hetzelfde effect. Sommige werken vragen een serieuze investering en zullen amper bijdragen aan een verbetering van je EPC-score.

Je moet dus de juiste keuzes maken

Dat is moeilijk als je geen ervaring hebt met energetische renovaties. Laat je daarom bijstaan door een expert zoals Plan E. Wij maken een plan op maat van jouw budget om het beste eindresultaat te behalen. Doelgericht. Met eerlijk advies.

Op zoek naar een geïntegreerde aanpak?

Plan E bekijkt het totaalpakket – van isolatie over verwarming tot zonwering en domotica.

Maak vandaag nog een afspraak om jouw project te bespreken.

Newsletter

Blijf je graag op de hoogte van nieuwe tips?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief