Menu
Tips & tricks Premies

Wat doe je met een renovatiebudget van €60k, €95k en €110k?

Wat doe je met een renovatiebudget van €60k, €95k en €110k?

Hoeveel betaal je voor een energetische renovatie? Dat hangt ervan af. Onder andere van de huidige staat van de woning, de totale oppervlakte, wat je wil bereiken en je materiaalkeuzes. In deze blog draaien we de vraag om: welke renovatiewerken bij een doorsnee woning zijn mogelijk voor een budget van 60.000, 95.000 en 110.000 euro? En wat met de premies om van je huis een warme thuis te maken? Een overzicht.

 

Onze voorbeeldwoning

Voor de prijssimulatie gaan we uit van een halfopen bebouwing die ouder is dan 15 jaar. Het huis heeft een bewoonbare oppervlakte van 200 m². Met een plat dak, en zowel het gelijkvloers als de bovenverdieping zijn 100 m² groot.

Renoveren met 60.000 euro

Wat je renovatiebudget ook is, als je energie-efficiënt wil renoveren begin je bij de isolatieschil. Isoleer dus eerst het dak, de gevels en de vloeren. Zo blijft de warmte binnen je muren in de winter. Of houdt het je woning net lekker fris tijdens een hittegolf. En bovendien: je bespaart stevig op je energieverbruik.

Renoveren met 95.000 euro

Het budget voor je renovatie optrekken tot 95.000 euro? Dat kan. Na de eerste fase beginnen we aan het buitenschrijnwerk. Zoals nieuwe ramen en deuren. Die maken de verbeterde isolatieschil compleet.

En na de isolatie, de ventilatie. Die twee gaan hand in hand. Daarvoor installeert Plan E een ventilatiesysteem type C+. Die voert verse lucht aan via ventilatieroosters in de ramen en zorgt voor mechanische afvoer van vervuilde lucht  de mechanische afvoer uit de vochtige ruimtes zoals keuken en badkamer

Nog mogelijk binnen 95.000 euro? Je eigen zonne-energie opwekken. Met zonnepanelen op het dak wordt je woning deels zelfvoorzienend. En daalt je elektriciteitsfactuur. Tegelijk is je energie ook groener. Een triple win dus.

Renoveren met 110.000 euro

Ga je nog een stapje verder? Dan kies je met een budget van 110.000 euro voor een lucht-water warmtepomp. Warmtepompen blijven de meest efficiënte en duurzame manier om een woning te verwarmen. Hun rendement ligt een stuk hoger dan de cv-ketel, en dat zonder het gebruik van fossiele brandstoffen.

Ten slotte installeren we een basis energiemanagementsysteem. Een systeem dat alle technieken aanstuurt. Het doel ervan? Een zo hoog mogelijk wooncomfort bereiken tegen een zo laag mogelijke energiekost.

Renteloos renovatiekrediet: de rentesubsidie

De inschatting van de werken en het bijhorende prijskaartje is een kant van het verhaal, de andere kant is het bekostigen ervan. De premies die je krijgt om van je woning een energiezuinige parel te maken helpen je al op weg. Vlaanderen voorziet daarnaast ook nog de rentesubsidie: als je je woning van EPC-label F naar A brengt binnen de 5 jaar, dan krijg je een korting van -3,5% ten opzichte van de marktrentevoet op je ontleningsbedrag van maximum 60.000 euro. De details van de rentesubsidie ontdek je op de website van Vlaanderen.

Plan E: maatwerk binnen je budget

Elke woning is anders. Daarom kiest Plan E voor maatwerk. Ons doel is eenvoudig: renovatiewerken selecteren met een positieve impact op je comfort, je energieverbruik en de uitstraling van je woning. En dat allemaal binnen jouw budget.

Benieuwd wat Plan E met jouw budget realiseert? Contacteer ons voor een afspraak. Dan kijken we samen naar je wensen en mogelijkheden.

Maak een afspraak

Newsletter

Blijf je graag op de hoogte van nieuwe tips?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief