Menu

Afgelegen landhuis alternatief verwarmd

De vraag

Bente en Bert lieten hun oog vallen op een oud, afgelegen landhuis, bouwjaar 1730, aan de rand van het bos. Het was pure romantiek en liefde op het eerste gezicht! Maar de renovatie van het vervallen huis was een hele klus. "We moesten van nul beginnen met de infrastructuur, verwarming en het sanitair. En het lag afgelegen waardoor er geen gastoevoer  in de buurt was. Dan maar verwarmen op alternatieve wijze via een warmtepomp.". Via hun architecte kwamen ze bij Plan E terecht.


Het resultaat

Het renovatieproces liep -ondanks een klein akefietje hier en daar- bijzonder gesmeerd. Da's voor een groot deel te danken aan de projectleider die je toegewezen krijgt en je verbouwing in goede banen leidt. "Op die manier verliep de communicatie vlot van begin tot einde. Efficiënt en oplossingsgericht. Belangrijk, want je weet op voorhand dat een werf niet altijd loopt volgens het ideale plan.".

Maar het resultaat is indrukwekkend! Terwijl het huis langs de buitenkant nog zijn oude charme heeft, is het vanbinnen volledig gestript. "Op de bestaande binnenmuren na, is het binnen bijna een nieuwbouw.". Een grondwarmtepomp met drie diepteboringen zorgt ervoor dat het open huis met gelijkvloerse oppervlakte van 180 m² aangenaam wordt verwarmd. "En we hebben het niet koud gehad, tijdens de afgelopen winter (lacht).".