Menu

Een passiefhuis

Zeer energiezuinig wonen

Ga je voor een ingrijpende energetische renovatie? Dan kan je je woning future-proof maken door ze tot een passiefhuis om te vormen.

Met een passiefhuis kies je voor een zeer goed geïsoleerde woning en voor aangenaam wooncomfort met een uiterst lage energie-uitstoot.
Door optimaal gebruik te maken van zonnewarmte heeft een passiefwoning steeds een comfortabele temperatuur.  En dat terwijl je tot 4 keer minder energie gebruikt.

Minimale energie-uitstoot

Wist je dat een passiefwoning 75% minder uitstoot dan een klassieke woning? Met het vermogen van slechts een haardroger kan je je woning verwarmen.

Dat is niet alleen uiterst goed voor het milieu, maar ook voor je energiefactuur. Je verbruikt niet meer dan 15 kWh/m2, zonder in te boeten op wooncomfort. In bepaalde gevallen produceert je woning zelfs meer energie dan ze verbruikt.


100% uitgebalanceerde isolatie en aangepaste technieken

De reden van dat uitzonderlijk laag energieverbruik vind je vooral bij de isolatie en de aangepaste technieken. Daar maken we bij Plan E het verschil ten opzichte van een standaard energetische renovatie.

We starten met een doorgedreven isolatie van de muren en het dak. Dit in combinatie met sterke, geïsoleerde raamprofielen en driedubbele beglazing.

Voor de verwarming van een passiefhuis wordt er ingezet op CO2 neutrale systemen zoals geothermie en lucht-water warmtepompen.

Tegelijk zorgen we voor een intelligente ventilatie zodat er continu verse en gezonde lucht in de woning is.

Tot slot wordt er gestreefd naar een maximale luchtdichtheid. Via innoverende technieken worden alle gaten, kieren en spleten weggewerkt. Dit geheel aan maatregelen zorgt voor een energie efficiënte woning met een aangenaam binnenklimaat.


Oplossingen op maat

Om je woning tot een passiefhuis te renoveren gaat Plan-E dus verder dan de klassieke isolatie van daken, vloeren en ramen.

We werken alles volledig op maat van jouw wensen en stijl uit. Tot het eventueel installeren van slimme domotica toe. Zo is je woning klaar voor de toekomst.

Het resultaat van deze synergie aan technieken is een uitgebalanceerde oplossing voor jouw woning. Zo zie je niet alleen je energiefactuur maximaal afnemen, maar ook je wooncomfort toenemen.


Bespreek jouw plannen met een expert

Ben je benieuwd geworden hoe ook jij alles uit je huis kan halen? Bij Plan-E reken je op een team van experts voor een totaalaanpak van je renovatie.

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op om jouw droomproject te realiseren.

Contacteer ons