Menu

Dakisolatie

dakpannen

Dakisolatie is het hele jaar nuttig

Wil je meteen besparen op je energiefactuur? Start met je dakisolatie. Ongeveer 30 procent van de warmte gaat verloren via het dak. Met een flinke isolatielaag beperk je dit verlies en dalen je verwarmingskosten.

Een geïsoleerd dak is ook in de zomer nuttig. Het houdt je woning koel tijdens tropische temperaturen. Zo geniet je binnenshuis van aangename temperaturen en is er minder nood aan actieve koeling. 

Ik wil mijn dak isoleren


Een hellend dak isoleren

Heb je een woning met een hellend dak? Dan zijn er twee mogelijkheden: binnen- of buitenisolatie.


dakisolatie

Binnenzijde

Een hellend dak isoleren langs de binnenzijde gebeurt meestal met glaswol of rotswol. Plan E stelt je ook cellulose voor. Dit lichtgewicht isolatiemateriaal wordt tussen kepers en roosteringen ingeblazen. Hiermee krijg je een perfecte aansluiting met het onderdak en dampscherm. Bijkomend voordeel: cellulose is het meest ecologische isolatiemateriaal voor hellende daken. 

Zodra jouw dak geïsoleerd is, werken we alles af met gipskarton of multiplex. De zolder is dus meteen klaar voor gebruik. De warmte zal nog stijgen, maar gaat niet meer verloren.

Buitenzijde

Heeft je woning geen onderdak, of is de dakbedekking versleten? Kies dan voor een isolatie aan de buitenzijde. Plan E zorgt voor een totaalaanpak. We verwijderen de oude dakbedekking, leggen een onderdak en isoleren met drukvaste houtwolplaten. Tenslotte plaatsen we de nieuwe dakbedekking. Welke pannen of leien we hiervoor gebruiken, kies je uiteraard zelf. 


epdm

Een plat dak isoleren

Voor de isolatie van platte daken gebruiken we drukvaste rotswol. Dat is een weersbestendig en ecologisch verantwoord product met uitstekende thermische eigenschappen. Hierop plaatsen we EPDM. Deze dakrubber heeft een enorme elasticiteit, waardoor de kans op scheuren vrijwel onbestaande is. Daarnaast is EPDM wortelvast. Voordeel? Ideaal voor groendaken. Laat die grassen en vetplantjes maar groeien.


dakraam

Dakraam nodig?

Sla twee vliegen in één klap en combineer de isolatiewerken met een nieuw dakraam. Deze kleine woningupgrade maakt een wereld van verschil. Plan E plaatst zowel koepels als klapramen in hellende daken – eventueel in combinatie met elektrische zonwering. 


Laat je dak isoleren door Plan E

  • Klaar binnen de 3 maanden
  • Duurzame materiaalkeuzes, voor een lage ecologische impact
  • We bieden een totaalservice voor de isolatieschil van je woning (van dak tot gevels en ramen)

Maak een afspraak


Deze technieken al gezien?