Menu

Gevelisolatie

na-isoleren

Minder warmteverlies, meer comfort

Het na-isoleren van je buitenmuren voorkomt dat warmte uit je woning ontsnapt. Je geniet dus van een mooie besparing op je energiefactuur. Daarnaast is er minder kans op vochtproblemen en oververhitting in de zomer. Kortom: gevelisolatie heeft alleen maar voordelen. 

Ik wil mijn gevel isoleren


3 soorten gevelisolatie

  • Spouwmuurisolatie
  • Buitengevelisolatie
  • Gevel isoleren langs binnen

Spouwmuurisolatie

De spouw isoleren is een interessante manier om de isolatieschil van je woning te verbeteren. Er is namelijk geen plaatsverlies aan de binnen- of buitenzijde van de muur. 

Opgelet; bepaalde woningen hebben helemaal geen spouw. Bovendien is een damp-open gevelbekleding nodig voor dit soort gevelisolatie. Is spouwmuurisolatie bij jou niet mogelijk? Dan is er ook goed nieuws, want er zijn twee alternatieven.

isoleren

Buitengevelisolatie

Geef je woning een isolerend jasje. We bekleden de buitenmuren met synthetische isolatiematerialen of harde houtwolplaten om het EPC-peil te verlagen. Nadien wordt alles afgewerkt met crepi, spuitkurk, steenstrips, bakstenen of hout. Een externe gevelisolatie is dus de perfecte manier om je woning een nieuwe uitstraling te geven en je verwarmingskosten te verlagen. 


Buitenmuur isoleren langs binnen

Van binnenuit isoleren vraagt de nodige vakkennis. Enkel met de juiste aanpak worden koudebruggen en condensvorming vermeden. Hiervoor heeft Plan E een unieke oplossing: kalkhennep in combinatie met leempleister. Dat is een zeer ecologische binnenisolatie die mooi aansluit op de muur. Als alternatief hebben we traditionele materialen met een afwerking in kalkpleister of gipskarton. 


Geen gevelisolatie zonder ventilatie

Isoleren en ventileren gaat hand in hand. Voor een gezond binnenklimaat is het belangrijk om de woning regelmatig te verluchten. Dat kan via roosters boven ramen, of een mechanische aan- en afvoer. Ook hiervoor kan je bij Plan E terecht. 


3 redenen om voor Plan E te kiezen

  • We stemmen de gevelisolatie af op de rest van de isolatieschil
  • Met Plan E heb je één bouwpartner die alle werken uitvoert, tot aan de eindafwerking
  • Keuze voor ecologische materialen met een lage milieu-impact

Contacteer ons


Deze technieken al gezien?