Menu

Verwarming

gezellig warm in huis

Duurzaam verwarmen, zonder comfortverlies

Duurzaam verwarmen begint bij Plan E. Wij zorgen voor de perfecte temperatuur in elke kamer met een minimale CO2-uitstoot. Comfort en ecologie gaan bij ons hand in hand.

Ik wil meer weten over verwarming


Hr-condensatieketels

Je wil verwarmen op aardgas? Kies dan voor de meest energiezuinige gasverwarming, namelijk een hr-condensatieketel. Door warmte uit de rookgassen te recupereren, is een rendement van meer dan 100% mogelijk. We hebben zelfs combiketels. Zo hoef je geen aparte boiler te installeren. 


warmtepomp

Warmtepompen

Een warmtepomp verbruikt geen fossiele brandstoffen. Hierdoor is het de meest milieuvriendelijke manier om je woning te verwarmen. Nog twee voordelen? De lage onderhoudskosten en de mogelijkheid tot actieve of passieve koeling.

Bij Plan E vind je drie soorten warmtepompen:

  • Lucht-water warmtepomp: onttrekt energie uit de buitenlucht via een buitenunit.
  • Geothermische warmtepomp: onttrekt energie uit de bodem via een horizontale of verticale captatie.
  • PVT-warmtepomp: de combinatie van PV-panelen met een warmtepomp.

Voor elke woonsituatie is er dus een passende oplossing. Een lucht-water warmtepomp is de meest voordelige optie, terwijl geothermie het hoogste rendement behaalt. Voor woningen zonder tuin is een PVT-warmtepomp een goede optie. Je hebt dan meteen zonnepanelen om het stroomverbruik op te vangen. 


Koelen met een warmtepomp

Wist je trouwens dat warmtepompen kunnen koelen? Geothermische warmtepompen en PVT-panelen laten een passieve koeling toe. Omdat enkel de circulatiepomp draait, ligt het energieverbruik bijzonder laag. Voor meer koelkracht hebben we lucht-water warmtepompen met een actieve koeling. Deze airco’s houden het binnen lekker fris.

Lees meer over koeling


Zuinig verwarmen met lagetemperatuurverwarming

Een klassiek verwarmingssysteem heeft een aanvoertemperatuur van 80 °C. Bij een lagetemperatuurverwarming (LTV) ligt die tussen 35 °C en 50 °C. Er is dus minder energie nodig om je woning te verwarmen. Dat is goed nieuws voor Moeder Natuur en je portemonnee. 

Er zijn twee voorwaarden voor een succesvolle lagetemperatuurverwarming. Enerzijds moeten de verwarmingsoppervlakken groot genoeg zijn. Daarom combineren we HR-condensatieketels of warmtepompen met vloer- of wandverwarming. Daarnaast is een goede isolatieschil belangrijk. Gelukkig kunnen wij je dak, gevel en vloer onder handen nemen.


op blote voeten met vloerverwarming

Wand- of vloerverwarming bij renovaties

Om vloerverwarming in een bestaande woning te installeren, moet je eerst de vloer en chape openbreken, toch? Nee, helemaal niet. Onze vloerverwarmingsplaten zijn maar enkele centimeters dik. We plaatsen ze rechtstreeks op de bestaande vloer, zonder kap- of breekwerken. Deze oplossing is dus perfect geschikt voor renovaties. 


Slim verwarmen 

Altijd de perfecte temperatuur, met een minimum aan energieverbruik. Domotica maakt jouw verwarming slim. Zelf instellingen aanpassen hoeft niet, want de sturing gebeurt volledig automatisch. Handig, toch? 


Plan E voor verwarming en meer

  • Alle expertise onder een dak
  • Specialist in totaalprojecten, van verwarming tot isolatie
  • Complete ontzorging door een begeleiding op maat

Neem contact op 


Deze technieken al gezien?